LIGA RAK DOJKE 2  LIGA RAK DOJKE

 

 

Županijska liga protiv raka Čakovec

Klub žena operiranih od raka dojke ''Nova Nada''

Čakovec, 13.03.2019.

       Pozivamo vas  na

„Dan narcisa“ koji će se održati

u subotu, 23.03.2019. od 9-12 h u Čakovcu te od 8-12 h

u okolnim mjestima

Mjesec ožujak posvećen je prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

Karcinom dojke je prva bolest na ljestvici smrtnosti od zloćudnih tumora kod žena. Nažalost, male su mugućnosti prevencije, no bolest se može na vrijeme otkriti i liječiti.

U mjesecu ožujku, članice Kluba Nova Nada već niz godina provode akciju „Dan narcisa“, te na taj način žele potaknuti sve žene Međimurja da vode brigu o sebi i da redovito odlaze na mamografske preglede koji jamče rano otkrivanje bolesti i pravodobno liječenje.

U gradu Čakovcu akcija će se ove godine održati na tri lokacije – na Trgu Republike, Franjevačkom trgu i na jugu kod METSS-a u subotu, 23.03. u vremenu od 9-12 sati, a akciji će se pridružiti i ostala dva grada te brojna druga mjesta u Međimurju. Narcise će se prodavati u Strahonincu, u Kotoribi, u Prelogu na tržnici, u Maloj Subotici kod općine,u Palovcu, Svetom Križu i Donjem Pustakovcu, Sv. Jurju u Trnju, Donjem Hrašćanu, Držimurcu i Štefancu, na Belici kod Robne kuće, u Pribislavcu kod opskrbnog centra METSS i kod Konzuma, u Nedelišću kod općine, u Brezju i Lopatincu kod METSS-ovih dućana, u Dragoslavcu i Pleškovcu kod METSS-ovog dućana, u Murskom Središću kod Robne kuće, te u Domašincu i Gardinovcu kod Društvenog doma.

Novac prikupljen prodajom cvijeća koristiti će se za rehabilitaciju oboljelih žena i ostalih članova klubova koji djeluju unutar Lige, kako bi povratak u normalan život uz bolest bio što uspješniji, a kvaliteta života sačuvana.

             Na kraju, svim ustanovama, gradovima i općinama, organizacijama i dobrim ljudima koji prate naš rad, sudjeluju u njemu i pomažu nam u promicanju naše borbe protiv raka bilo organizacijski, riječju, financijski, materijalno ili brigom za oboljele, želimo reći VELIKO HVALA! 

Stoga dođite, budite sudionik ove naše humanitarne akcije u borbi za prevenciju!

S poštovanjem,

 

Predsjednik Županijske lige        

prim. Hussein Saghir, dr.med.        

Predsjednica kluba ''Nova Nada''

Jasenka Štefić

Tajnica Lige

Irena Šestak, dipl.psih.