Stožer civilne zaštite donio je odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka.

No ta se odluka ne odnosi na one koji su zaposleni u zdravstvenoj i veterinarskoj djelatnosti, za one koji obavljaju komunalne poslove vodoopskrbe, te opskrbe plinom i strujom, zaštitare, novinare, osobe kojima je potrebna hitna medicinska pomoć, one koji dostavljaju hranu, za žurne i operativne službe koje služe u sprječavanju širenja zaraze te za one građane koji svoj posao ne mogu obavljati od kuće.

Liječnici obiteljske medicine davat će dozvole osobama koje trebaju hitnu medicinsku pomoć, a svima ostalima koji će se smjeti kretati izvan mjesta stanovanja propusnicu mora osigurati poslodavac. 

 

Stožer civilne zaštite Općine  Pribislavec izdavat će propusnice za one koji mjesto stanovanja moraju napustiti zbog vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijima te kupnje hrane i potrepština,  na način da se svaki tražitelj propusnice najavi na telefonski kontakt  098 261 075 ( Načelnik stožera civilne zaštite Općine Pribislavec ) ili  360 211 Općina Pribislavec, propusnice će se izdavati na prostoru s vanjske strane objekta Općine Pribislavec tj. kod ulaza u malu dvoranu.

 Izdavanje propusnica obavljat će se radnim danom od 6:45 do 15:15, subotom od 8:00 do 10:00 sati.