REPUBLIKA HRVATSKA

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

OPĆINA PRIBISLAVEC

Općinska načelnica

Pribislavec 30. 03. 2020.

NACIONALNI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

REPUBLIKE HRVATSKE

gosp Beroš, gosp Božinović

   Poštovani,

Stožer civilne zaštite Općine Pribislavec želi Vam zahvaliti na svom naporu koji ulažete u ovim teškim vremenima epidemije.

Općina Pribislavec je prigradsko naselje na sjeverozapadu Republike Hrvatske, Međimurska županija i vrlo ozbiljno je pristupila u provođenju mjera samozaštite. Načelnik stožera SCZ Općine Pribislavec, Krunoslav Kamenić sa predstavnicima Stožera nalazi se u vrlo teškoj situaciji. O nastaloj situaciji Stožer CZ Općine Pribislavec upoznao je i Stožer Međimurske županije i njihove predstavnike. U dnevnoj komunikaciji su predstavnici ophodnje SCZ Općine i sa Policijskom upravom Međimurske županije komuniciraju na dnevnoj razini.

Opis situacije u Općini Pribislavec ( slična ili istovjetna situacija je i u ostalim Općinama na području Međimurske županije gdje su predstavnici nacionalne manjine ) je slijedeća: od polovice prošlog tjedna imamo učestalo kršenje svih donešenih mjera Nacionalnog stožera CZ RH. Predstavnici nacionalne manjine Roma se učestalo okupljaju u velikim skupinama u Romskom naselju ( oglušuju se na upozorenja ophodara Stožera CZ Općine Pribislavec i PUM Međimurske županije ), u velikim skupinama obilaze dućane u naselju Pribislavec, bez propusnica obilaze susjedna mjesta., pojedini mještani iz Romskog dijela naselja koji su trebali biti u samoizolaciji su učestalo kršili istu, predstavnicima SCZ Općine koji vrše ophodnju izloženi su verbalnim vrijeđanjima i prijetnjama od pojedinaca iz Romskog naselja.

   Sreća u cijeloj situaciji je zasada, nemamo pozitivnih na Covid 19, ali ne pridržavanjem mjera nismo sigurni dokle će takva situacija biti prisutna. Dovoljno je, da se dogodi jedna situacija i svi smo u velikim problemima, jer Romsko naselje se naslanja na ostali dio naselja Pribislavec. Bojimo se da će tada situacija eskalirati do vrlo teškim razmjera. U cilju sprječavanja možebitne situacije molimo Vas da nam pomognete, jer vlastitim resursima smo u nemogućnosti.

   Poštovani,

obraćamo Vam se sa molbom da nam pomognete ili posavjetujete Stožer civilne zaštite Općine Pribislavec.

   Poštovani,

cijenimo sve Vaše napore i neizmjerno smo Vam zahvalni na istome.

 

S dubokim poštovanjem!

Višnja Ivačić                                                             Krunoslav Kamenić

načelnica Općine Pribislavec                     načelnik Stožera civilne zaštite Općine Pribislavec