Srijeda, 23 Travanj 2014
Općina Pribislavec
Ponedjeljak, 07 Travanj 2014 10:20   
Skupljanje stare odjeće, dječjih igračaka i pomagala za djecu

Poštovani mještani Općine Pribislavec !

 

Obavještavamo Vas da EKO-ZONA ekološko edukativna udruga Pribislavec  organizira skupljanje stare odjeće, dječjih igračaka i pomagala za djecu dana, 12.04. 2014.  godine s početkom  u osam sati. Molimo Vas da  navedene predmete pripremite i svoje ograde označite s komadom  tkanine ili papira kako bi naši aktivisti što laganije i brže uspjeli pokupiti  Vašu robu. Ujedno zamoljavamo mještane Pribislavca, ako su sami u mogućnosti dostaviti robu, da to mogu učiniti na isti datum u prostorijama Društvenog doma u Pribislavcu od 08:00 – 16:00 sati u velikoj dvorani.

Sajam prodaje rabljene robe odvijat će se 12. 04.(subota) od 10,00 sati do 16,00 sati  i 13. 04.(nedjelja)  2014. Od 08,00 do 12,00 sati po simboličnim cijenama.

Nadamo se da će mještani Pribislavca i ovaj put pokazati svoju spremnost da čišćenjem svojih ormara pomognu potrebitima, a ujedno doprinesu svoj doprinos skorašnjoj akciji povodom Dana planeta Zemlje koja će se održati 26.04.2014. godine.

 

 

Srdačan pozdrav od članova EKO –ZONE  i unaprijed zahvaljujemo.

 

 

 

 

 

 

 

 
Srijeda, 02 Travanj 2014 14:07   
Program energetske obnove obiteljskih kuća

„U Hrvatskoj imamo otprilike 150 milijuna kvadratnih metara stambenog prostora. Nešto više od 60 posto tog stambenog prostora je napravljen do 1987. godine“, kazala je danas ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja Anka Mrak-Taritaš na predstavljanju Programa energetske obnove obiteljskih kuća za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

Objasnila je da su propisi koji su tretirali određene uvjete vezane uz energetsku učinkovitost, zaštitu, energetski, toplinski omotač zgrade, obiteljskih i svih drugih, nastali 1987. godine, a do tada to nije bila obaveza. „Tako da je glavnina naših obiteljskih kuća, a i drugih zgrada koje su građene do te godine, građene s vrlo skromnim materijalima odnosno skromni način“, rekla je ministrica. Otprilike 31 posto potrošnje energije, prema podacima iz 2011. godine, otpada na kućanstva. „Stoga program energetske obnove obiteljskih kuća omogućuje, da imamo sa stajališta zaštite okoliša svijest prema okolišu, na način da je manje CO2 i manja potrošnja energenta, zatim sa stajališta zaštite prostora da u prostoru imamo obnovljene objekte koji su primjereni tom prostoru, a sa stajališta naših građana, manje će plaćati za energent, zadovoljnije živjeti u tim kućama i kvalitetnije živjeti i stanovati“, kazala je ministrica i pojasnila da se program temelji na tome da 40 posto sredstava osigurava Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ostatak ide preko jedinica lokalne samouprave, odnosno građani ulaze u kreditne linije. Ono što je ciljna skupina jest da se na razini godine dana obnovi 2.000 obiteljskih kuća.

„Krajnji cilj razvoja društva i krajnji cilj projekata Vlade, poput ovog, je poboljšati životni standard čovjeka“, kazao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović. Kazao je da su ovakvi programi izuzetno važni, dakle nastali kvalitetnom međuresornom suradnjom, a koji imaju jasne, mjerljive učinke na poboljšanje kvalitete života građana, ali i na gospodarstvo. „Ovaj program pokazuje mjerljivu korist i za građane i za gospodarstvo. Smanjit će se potrošnja energije u kućanstvima, čime će se građanima i do 60 posto smanjiti troškovi za režije i za utrošak energije, omogućit će se tisuće radnih sati hrvatskim obrtnicima i tvrtkama, poticanjem troškovno velikih radova poput ove energetske obnove kućanstava, čuvamo ili stvaramo radna mjesta našim obrtnicima i građevinskom sektoru“, pojasnio je i naglasio da se tu radi o 207 milijuna kuna investicija godišnje. „No, svakako, najveća poruka ovog programa je da će 2.000 kućanstava u sljedećih godinu dana kao direktnu posljedicu projekta, poboljšati uvjete života, smanjiti troškove za energiju, a pritom će se omogućiti plaće za nekoliko tisuća radnih sati domaćim obrtnicima i tvrtkama“, zaključio je ministar Zmajlović.

 

Više o programu možete pročitati OVDJE.

 
Srijeda, 26 Ožujak 2014 15:30   
ZBOR MJEŠTANA

ODRŽAT ĆE SE U:

-petak 04.04.2014. godine u 18,00 sati u sportskoj dvorani Društvenog doma, Pribislavec, Braće Radića 47.

 

Za Zbor mještana je predložen slijedeći Dnevni red:

 

1.- Upoznavanje s obvezama Općine i mještana po odredbama novog ''Zakona o održivom gospodarenju s otpadom'' na području Pribislavca

-novine u zbrinjavanju komunalnog i glomaznog otpada – koncesionar

-zbrinjavanje fekalija i obveza priključenje na fekalnu kanalizaciju

-dimnjačarske usluge - koncesionar

2.- Aktivnosti općinskih tijela na realizaciji kapitalnih projekata, stupanj izvršenja, daljnji planovi i problemi

-dovršenje kanalizacijskog sustava  - oborinskog, izgradnja objekta Osnovne škole i sportske dvorane, izgradnja i rekonstrukcija nerazvrstanih cesta i dr.

3.- Ostala pitanja

-mogućnost postavljanja pitanja, prijedloga i primjedbi

 

 

N  A  Č  E  L  N  I  C A

Višnja Ivačić, v. r.

 
Srijeda, 26 Ožujak 2014 14:39   
OBAVIJEST O ODIGRAVANJU UTAKMICE ŽOK KAŠTEL
OBAVIJEST O UTAKMICI

ODBOJKAŠKI KLUB KAŠTEL

UTAKMICA 9. KOLA, DRUGE A Hrv.odb.liga Centar sk.od 7.-12.mj. BROJ 27
IZMEĐU :
ODBOJKAŠKOG KLUBA ŽOK KAŠTEL Pribislavec
I
ODBOJKAŠKOG KLUBA OK PETRINJA
ODIGRAT ĆE SE 29.03. 2014. GODINE, U 19 : 00 SATI
U ŠPORTSKOJ DVORANI OSNOVNE ŠKOLE BELICA


 


Stranica 3 od 82

Sport

ŽOK Kaštel

News image

Ženski odbojkaški klub Kaštel Pribislavec djeluje u Pribislavcu 13 godina i okuplja 40-tak djevojčica i djevojaka.Mlađa skupina Limačice...

Aero klub Međimurje

Sport za sve

News image

6. SPORTSKO REKREATIVNI SUSRET EKIPA OPĆINA I GRADOVA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE Gradovi i općine koje ulažu u politiku...

Kultura i obrazovanje

Osnovna škola V. Nazora

News image

Osnovna škola Vladimira Nazora djeluje na području prigradskog naselja Pribislavec, koji je u listopadu...

Kultura

News image

Obnoviteljska skupština KUD "Pribislavec" održana je 28. ožujka 1998. godine. Skupština je, uz prisustvo...

Poticaji iz EU

IPARD mjera 301

News image

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, mjera 301 - Ipard poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture.....Sa...

IPARD mjera 101

News image

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, mjera 301 -Ipard poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture...Sa ovom...

Gospodarski subjekti

A-C

Č-D

DŽ-E

F-H

I-K

L-N

O-Q

S-T

U-Ž

Uspijesi Pribislavčana

Ambasadorica u Barceloni

News image

Pribislavec ima velik broj studenata i to veoma uspješnih, a o njima se vrlo malo...

Trenutno pregledavate stranice sa Internet Explorer 6 (IE6).

Nadogradite Vas preglednik na verziju 7 Internet Explorer (IE7).

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.

Secured by Siteground Web Hosting