U subotu 26.09.2015. godine održan je prvi festival domaćih slastica pod nazivom "Bakini kolači" kojeg je organizirala Udruga za očuvanje kulturne baštine Međimurska gruda iz Dunjkovca i Turistička zajednica Općine Nedelišće. Festival je održan u dvorani MESAP u Nedelišću. Sudjelovalo je devetnaest natjecateljica koje su predstavljale različita društva iz čitavog Međimurja a jedini kriterij za netjecanje bio je da natjecateljica bude baka. Općina Pribislavec imala je dva predstavnika, KUD Kaštel i gđu. Mariju Krčmar koja je sudjelovala kao predstavnica Udruge žena "Magnolija" Pribislavec. Kolač gđe. Klare Glavina iz Društva žena Mursko Središće pokazao se najboljim te je njezina zdigana pogača sa sirom i makom osvojila dvije najvrijednije nagrade, Najbolji bakin kolač i Izvorno hrvatsko pa je time osigurala svojoj udruzi domaćinstvo sljedeće godine. Manifestaciju je otvorio župan Međimurske županije Matija Posavec te pritom čestitao svim Udrugama i sudionicima. "Bakini kolači" manifestacija je koja na lijep i zabavan način prikazuje nekadašnju međimursku gastronomiju i baštinu pa tako omogućava da takvi običaji ne odu u zaborav. Festival domaćih slatica "Bakini kolači" sljedeće godine seli se u Mursko Središće.

Općina Pribislavec zahvaljuje se gđi. Mariji Krčmar koja se potrudila ispeći šest vrsta kolača i KUD-u Kaštel za sudjelovanje na manifesticiji "Bakini kolači".

Čestitke učiteljima OŠ Vladimira Nazora Pribislavec povodom Svjetskog dana učitelja.

 

 

Svjetski dan učitelja

 

 

U nedjelju 04.10.2015. godine s početkom u 8,00, KUD Kaštel uz suorganizaciju Općine Pribislavec organizira Dane kruha i zahvale za plodove zemlje.

Program obilježavanja Dana kruha provodi se prema programu:

U 9,00 sati župnik vlč. Tomislav Kos blagoslovit će pripremljene krušne proizvode.

U 10,00 sati bit će prinos darova u tijeku misnog slavlja.

U organizaciju Dana kruha uključen je velik broj udruga s područja Općine Pribislavec.

Nakon Sv. Mise u dvorištu Društvenog doma održat će se prigodno druženje. Pozvani su svi mještani na obilježavanje Dana kruha.

 

 

KUD Kaštel

 

Općina Pribislavec

 

Dana 28.09.2015. godine (ponedjeljak) započet će radovi na izgradnji Javne rasvjete u poslovno - stambenoj zoni C,  Industrijskoj ulici u Pribislavcu. Predviđeni rok za završetak radova je 60 dana. Ukupna vrijednost radova iznosi 194.660,00 kuna od čega je 147.653,00 kuna osigurano iz Ministarstva gospodarstva prema raspisanom natječaju. Izvođač radova je tvrtka Kabel - Mont d.o.o. , a nadzor radova obavljat će tvrtka Edison d.o.o.Spomenuta dionica neće biti zatvorena za promet ali sve sudionike u prometu  molimo da se pridržavaju uputa o regulaciji prometa.

Obavještavaju se zainteresirana  domaćinstva  u ulicama F.Kuharića i D.Lehkeca koja žele besplatan fiksni priključak isključivo tvrtke T -COM , da se jave na kontakt broj 098 247 539, Antun Drvoderić.

Obavijest  mještanima Pribislavca o načinu i mjestu prikupljanja i odlaganja otpada na način :

- Bio otpad i granje možete odlagati na prostoru zapadno od nogometnog igralušta NK Polet ( mjesto vuzmenke ) do kraja 10. mjeseca 2015. godine, koncensionar će sav otpad zakonski zbrinuti

- Za odvoz pepela nazvati i dogovoriti s koncesionarom " Babić " d.o.o.

- Početkom 12. mjeseca 2015. godine prikupljati SAV glomazni otpad, o točnom terminu bit će naknadna obavijest