LAG Međimurski doli i bregi i Udruga Zora pozivaju vas na predavanje Kako pokrenuti OPG (Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo) i kako ostvariti poljoprivredne “poticaje” koje će se održati u utorak 24.5.2016 s početkom u 18 sati u dvorani MESAP-a  (Ul. Josipa Marčeca 27, 40305 Nedelišće.)

straživanje “Moje mjesto u zajednici” u sklopu istoimenog projekta koje je udruga Zora nedavno provela za području Međimurske županije, a u sklopu kojeg smo istraživali koje su prioritetne potrebe naših stanovnika/ca, kao prioritetnu potreba broj 1. pokazalo se  Poticanje zaposlenosti i gospodarstva, gdje su se kao izuzetno važnima pokazale (1) zaštita radničkih prava, (2) poticanje razvoja samozapošljavanja, malog poduzetništva, obiteljskih tvrtki, OPG-ova i zadruga, te (3) edukacija i pomoć kod traženja zaposlenja.

Temeljem toga, organiziramo ovo zanimljivo predavanje koje će održati predstavnice Savjetodavne službe Ljiljana Kocen, dipl. ing. agr. i Natalija Peter-Hunjadi, dipl. ing.agr., a na kojem će biti predstavljene osnovne informacije vezane za otvaranje OPG-a i mogućnost ostvarenja izravnih potpora kao i obveze koje OPG treba pritom ispuniti.
Budući da je Međimurska županija veliki poljoprivredni potencijal, posebice za ekološku poljoprivredu, otvaranje i djelovanje OPG-a isto tako pruža i mogućnost samozapošljavanja i stvaranje radnih mjesta.

Edukativnim aktivnostima koje udruga Zora organizira i koje će organizirati cijele 2016. u suradnji s lokalnim suradnicima projekta “Moje mjesto u zajednici” nastoji se građanima pružiti informacije koje su im potrebne, a kako bi utjecali na promjenu stanja koje je utvrđeno istraživanjem.
Samo informirani građani mogu ostvarati svoja prava, a samim time zajednički možemo stvarati bolju lokalnu zajednicu.

Ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli, a pozivamo vas da dođete i sa konkretnim pitanjima vezano uz temu.
Svi sudionici isto tako dobiti će i svoj primjerak brošure “Moje mjesto u zajednici” koja objedinjuje sva mjesta i kontakte istih na kojima se građani/ke mogu javiti ukoliko imaju problem, prigovor, prijedlog isl vezano uz zdravstvo, gospodarstvo, inspekcije, komunalnu djelatnost, socijalna pitanja i slično na području Međimurske županije, ali i nacionalno. Brošuru možete  pročitati i preuzeti ovdje http://tinyurl.com/mmuz-brosura

Projekt “Moje mjesto u zajednici” je podržan od Fondova Europskog gospodarskog prostora, Kraljevine Norveške i Međimurske županije. Ugovor je potpisan sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, a projekt je odobren na natječaju “Demokratizacija i ljudska prava”.